metot bilişim
ankara web tasarım

Botox (Botoks)

Botox olarak bilinen işlemin asıl ismi Botulinum toksin uygulamasıdır. Bir nörotoksin olan botulinum, Clostridium botulinium bakterisi tarafından salgılanan bir maddedir. Botulinum toxini bir çok antibiyotik ve ilacın elde edildiği gibi biyoteknoloji ile elde edilir.

Botoks Nasıl Etki Eder ?

Kasların kasılabilmesi için nöromüsküler kavşak dediğimiz kas-sinir birleşme yerinde salgılanan asetil kolin denilen madde aracılığı ile kaslarda kasılma olur. Botox uygulaması ile asetil kolinin kas içine iletilmesi engellenir ve kaslarda kasılma olmaz, kas gevşer. Böylece üzerindeki deriyi serbest bırakır ve derideki kırışıklıklar açılır. Bu etki ortalama 4-6 ay sürer.

Botoks Nasıl Uygulanır?

Botoks uygun oranlarda sulandırılarak uygulama yapılacak kasların içine verilir. Uygulama küçük bir enjeksiyon ile ince bir iğne ucuyla yapılır.

Botox Uygulama Acı Verir Mi?

İğnenin deriden geçmesi esnasında çok az bir acı duyulur, botoks ilacının deri altında ilerlemesi ile hafif bir yanma hissi oluşabilir. Bu acının derecesi genelde hafif olup, ağrı eşiği düşük olanlarda uygulamadan 15 dk önce lokal anestezik krem sürülerek işlem acısız uygulanabilir.

Nasıl Etki Eder?

Botox’un etkisi, uygulamadan iki gün sonra başlar ve gittikçe yerleşir. Bir hafta- on gün sonra etkisi tam oturur.

Etkisi Ne Zaman Gözlenir?

Botox’un etkisi, yapıldığı andan itibaren gözlenir. Fakat en doğru sonuç işlemden 1 hafta sonra gözlenir.

Etkisi Ne Kadar Sürer?

Botoksun etkisi ortalama 4 – 6 ay sürmektedir. Kişiden kişiye göre bu durum değişmektedir.

  • Kişinin kaslarının kasılma gücüne
  • Kişinin metabolizmasına
  • Botoks işleminin uzun süredir yapılıyor olmasına
  • Kırışıklıkların derinliğine göre değişir.

Uygulama yaptıktan sonra üçüncü ayın sonunda etki azalmaya başlar ve altıncı ayın sonunda kaybolur. Aynı bölgeye iki yıldan fazla düzenli uygulanınca kalıcılığı ve etki süresi oldukça artar.

dr. ektan demir

Online Randevu

[ninja_form id=”17″]

Yan Etkileri Var Mı?

Ciddi yan etkileri yoktur. Bazı yan etkiler ise işlemden sonra görülen ufak kızarıklıklar ve noktacıklar şeklinde kısa süreli kanamalardır. Bu yan etkiler gün içinde hafifleyerek kaybolur. Buna ek olarak, botoks enjeksiyon yerinde morarma, ödem ve alerjik reaksiyonlar (nadir karşılaşılan durumlar olsa da) olabilir. En sık görülen komplikasyonları ise; göz kapağı ve kaş düşüklüğüdür. Bu da göz kapağına çok yakın bölgeye uygulama yapmaya bağlıdır. Göz kapağı düşüklüğü olunca ya botoxun etkisi geçene kadar beklenmeli veya bunu daha hızlı düzeltmek için bazı yöntemler uygulanmalıdır. Iopidine göz damlası günde üç kez kullanılabilir. Ayrıca lazer uygulaması ile botoxun etkisi giderilebilir.

Bu İşlem Kimlere Uygulanabilir?

Kırışıklık, çizgi ve terleme problemi olan kadın ve erkek tüm hastalara uygulanabilir.

Kimlere Uygulanmaz?

  • Kas hastalığı olanlar
  • D-penisilamin, klorokin, hidroksiklorokin, siklosporin gibi immün süpresyon(bağışıklık sistemini baskılayan) ilaç kullananlar
  • Hamileler
  • Emzirenler
  • Hormonal değişimini tamamlamayanlara uygulanması sakıncalıdır.

Botox Riskli Bir Uygulama Mıdır?

Bu işlem alanında uzmanlaşmış bir doktor tarafından yapıldığı zaman riskli bir uygulama değildir. Buna ek olarak işlem, uygulanmasında sakınca olmayan hastalarda yapılmalıdır.

Yanlış Botoks Uygulamaları Söz Konusu Olabilir Mi?

Yanlış botoks uygulamaları elbette söz konusu olabilir. İşlem uzman ve tecrübeli doktor tarafından yapılmazsa eğer, botoks ilacı yanlış noktalara hatalı dozlarda uygulanabilir. Bu durumda kötü ve asimetrik bir görüntüyü beraberinde getirir.

Ucuz Botoks Uygulamaları Mümkün Mü?

Sağlıksız koşullarda hekim olmayan kişiler tarafından veya Çin malı sahte botoks kullanılarak veya normalden fazla sulandırarak ucuz botoks yapılabilir !

Instagram | Bizi Takip Edin

Whatsapp | Bize Hemen Ulaşın